Filters

Tegelkleur

Type tegel

Afmeting

Materiaal

Stijl

Vorm

Afwerking

FILA Keramische tegelbehandeling

In deze groep van FILA tegelbehandeling vallen de Keramische wand- & vloertegels met geglazuurd en ongeglazuurd oppervlak.

Keramische tegels hebben doordat ze op hoge temperatuur gebakken worden, het grote voordeel dat er niets in de tegel kan trekken. Een impregnering heeft een keramische tegel daarom niet nodig, er kan geen water, vet, wijn of zuur in de tegel trekken. 

En als u iets geknoeid heeft, kunt u het eenvoudig met een natte zachte doek, zeem of spons afvegen. Wees voorzichtig met microvezeldoekjes want deze bevatten vaak schuurdeeltjes en die kunnen krassen veroorzaken.  

Zorg ervoor dat voor de reiniging van de tegels er geen agressieve chemische middelen en schurende schoonmaak- of oplosmiddelen gebruikt worden. Schuurpoeder en staalwol beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel soms niet meer mogelijk is. 

Gebruik een schoonmaakmiddel met een pH waarde van 7 of hoger. Zure schoonmaakmiddelen met een PH waarde lager dan 7, tasten op den duur het cement in de voeg aan, waardoor deze beschadigen en gaan lekken.

De volgende producten kunnen gebruikt worden om de keramische tegels te reinigen:

Stap 1. FILA Deterdek gebruikt u direct na het plaatsen van de tegels om de cementsluier en eventueel bouwvuil te verwijderen. Cementsluier is een laagje voegsel dat op de tegels blijft liggen nadat de tegels zijn gevoegd.

Stap 2. FILA Cleaner is vervolgens geschikt om regelmatig uw tegels schoon te houden. Door een scheutje in het dweilwater te doen.

Eventueel stap 3. Mocht u hardnekkig vuil willen verwijderen dan kunt u het beste FILA PS/87 toepassen. 

Voor meer uitleg over deze producten; open hier de FILA uitleg en gebruiksinstructie  

 •   Fila Deterdek reiniging 1 liter can

  Fila Deterdek reiniging 1 liter can

  €  17,50 per stuk incl. BTW
 •   Fila PS/87 1 liter can reiniging

  Fila PS/87 1 liter can reiniging

  €  27,50 per stuk incl. BTW
 •   Fila via Bagno ontkalkende spray reiniger 500 ml per flacon

  Fila via Bagno ontkalkende spray reiniger 500 ml per flacon

  €  19,50 per stuk incl. BTW
 •   FilaCleaner 1 liter can reiniging

  FilaCleaner 1 liter can reiniging

  €  20,00 per stuk incl. BTW
4 resultaten