op 1 Visgraat tegels

Super trendy is het leggen van langwerpige tegels in een visgraatmotief.


Het patroon waarin je tegels legt kan veel bepalen over het effect hoe een ruimte zal aanvoelen. Een visgraat zorgt ervoor dat een kamer groter lijkt, omdat de diagonale lijnen de ogen naar de hoeken toe leiden. 

Het gebruik van visgraat is natuurlijk een erg bekende keuze voor bestrating en is ook binnenshuis voor parket een klassieker. Vooral bij houten vloeren is dit motief een grote trend, maar het is inmiddels net zo populair aan het worden bij het gebruik van tegels. Zo hebben keramische tegels een houtlook die het mooist uitkomt wanneer de tegels haaks op elkaar zijn gelegd.

Wanneer je gebruik maakt van de visgraat methode zullen de tegels met een hoek van 45 graden recht tegen elkaar worden geplaatst, waarbij de aangrenzende tegels weer gespiegeld komen te liggen. De klassieke visgraat is smal en geeft een luxe look aan de kamer. Met brede tegels creëer je een eigentijds karakter en geef je een woning een warme en moderne uitstraling. De scherpe lijnen die zichtbaar worden tonen aan dat je creatief omgaat met je tegels. Met een visgraatpatroon in de ruimte kan je een contrast maken met de rest van het interieur. Je kan er tevens voor kiezen om met verschillende tegels een eyecatcher te leggen.

De visgraat is niet alleen mogelijk op de vloer, maar zeker ook geschikt als patroon voor wandtegels. Hier kan oneindig veel mee worden gespeeld en maakt een uniek aanzicht. Betegel een wand bijvoorbeeld slechts tot de helft in een visgraatmotief om onderscheid te maken met andere materialen. Of maak gebruik van verschillende tegels in stroken boven elkaar in visgraat gelegd en zorg voor een optisch hoogteverschil en speels effect. Indien je een stapje verder wilt gaan is het plaatsen van een complete hoek in visgraat een absolute stijltopper. Het geeft niet alleen een gevoel van luxe, maar ook overzichtelijkheid wanneer je de wandtegels laat overlopen op de vloer in één lange visgraat. Door hier enkel in het douchegedeelte gebruik van te maken met eenzelfde type tegel, straalt de kleine ruimte rust uit en fungeert nog meer als plek om te relaxen.

Een visgraatmotief is dus erg geschikt voor kleinere oppervlakten, maar is net zo goed een originele optie voor slechts een bepaald stuk in de ruimte voor een chique uitstraling. Hoewel een visgraatmotief tijdloos is en daarmee altijd zowel modern als klassiek oogt, gaat u met de trend meezal het bij het leggen van tegels zijn.

 

Klik hier om naar de tegels te gaan die in ieder geval geschikt zijn voor een visgraatmorief.

Reacties (0)

Laat een reactie achter