Hexagonale tegels

Laat een ruimte spreken met hexagonale tegels en durf voor opvallende patronen te kiezen.

Een tegelpatroon dat nog meer aandacht verdient dan dat het al krijgt is de hexagon en daarom plaatsen we deze graag in het nieuwe jaar in de schijnwerpers. Zeker de laatste twee jaar is deze zeshoekige vorm veel vaker te zien in een gewild design van bijvoorbeeld lampen, spiegels, dienbladen en tafels. Daarbij mag met trots hexagonale tegels worden toegevoegd, want dit opkomende patroon gaat in 2018 nog zichtbaarder op vloeren en wanden worden.

Bij het gebruik van hexagon in tegels heeft men veel mogelijkheden in het spelen met uiteindelijke patronen. Zo kan bij het leggen van verschillende tegels in kleur een abstract eindresultaat worden gemaakt. Door de strakke hoeken ontstaan grafische vormen wat met dit patroon geschikt is voor bijvoorbeeld inspirerende werkkamers, hotels en kantoorpanden. Wil je voor een nog moderner design gaan, dan kan je zelfs 3D in huis creëren met de tegels. Naast een druk patroon zijn er ook tal van rustigere effecten mogelijk met de zeshoekige tegel. Zo kan er op een subtiele manier cirkels worden gemaakt in twee dimensies en in een rustiger oppervlak kleine bloemetjes, bijvoorbeeld in een (bij)keuken of badkamer.

Naast tal van manieren om de tegels in een opvallend patroon te leggen, is het bij deze vorm ook absoluut geen verkeerde keuze om gewoon voor één kleur tegel te kiezen. Wanneer de hexagon een geheel vormt, oogt de vloer rustig en is het zeshoekige patroon wel zichtbaar, maar niet overduidelijk aanwezig. Hoewel de vorm zich vooral goed leent voor vloeren, geldt dezelfde keuze wanneer de hoogte in wordt gewerkt. Ook op wanden zijn hexagonale tegels een goed patroon en dan met name bij het gebruik van de wat kleinere zeshoek. Met de kleine tegeltjes kan een mooi mozaïek worden gecreëerd, wat vooral in de badkamer comfort en een rustige uitstraling biedt. Denk daarbij dan ook vooral eens verder dan de basis van een ruimte en bedek je badkamermeubels tevens met een hexagon tegel.    

Al met al heeft de hexagonale tegel alles in huis om een populaire tegelkeuze te zijn en naast het visgraatpatroon een trend zich verder uitbreid. 
Klik hier om naar de hexagonale tegels van TEGELinfo te gaan.

Reacties (0)

Laat een reactie achter